Zer0 Discrimare

În continuare avem deosebita plăcere să postăm un comunicat de presă, despre un eveniment împotriva discriminării, care se va desfășura sâmbătă 28.02.2015 la ora 14:00 în localitatea Craiova! 

    COMUNICAT DE PRESĂ
Eveniment intercultural despre discriminare

Asociația Tineretul ONU – filiala Craiova în parteneriat cu Casa de Cultură Traian Demetrescu, va organiza evenimentul „Zer0 Discriminare”, sâmbătă, 28 februarie, la Casa de Cultură Traian Demetrescu, la ora 14:00 pentru a sărbători Ziua Zero Discriminare. Celebrarea acestei zile reprezintă o oportunitate de a atenționa despre fenomenul stigmatizării și discriminării în România și în lume.
Invitații evenimentului sunt din America, Afganistan și Uzbekistan. Aceștia vor vorbi despre discriminarea atât din țara lor, cât și din România. O prezentare excepțională cu tema “Cum sunt văzuţi musulmanii în Craiova” va evidenția propriile experiențe trăite ale unei persoane de origine musulman. Totodată, un tânăr student cu dizabilități va relata modul cum a fost tratat atunci când a susținut un interviu de angajare, dar și faptul cum sunt tratate persoanele cu probleme speciale în general. Scopul activității interculturale este de a informa publicul asupra discriminării rasiale, religioase şi a persoanelor cu dizabilităţi, dar mai ales soluționarea acestei probleme prin intermediul dezbaterilor ce au loc la finalul fiecărei prezentări În plus, participanții vor conștientiza importanța drepturilor fundamentale ale omului în vederea creșterii gradului de toleranţă, egalitate și respect. Activitatea se va finaliza cu un filmuleț despre islamism urmat de un discurs ţinut de către Sandra Bărbulescu cu tema “Islamismul în lumea creştină”. 
Mai mult, în această perioadă Asociația Tineretul ONU – filiala Craiova desfășoară o campanie de conştientizare cu privire la combaterea discriminării sub numele „Zer0 Discriminare”. Persoanele care doresc să ia parte la această iniţiativă vor trebui să trimită o poză în care țin în mână o foaie în care apare mesajul "#Zer0 Discriminare", la adresa de mail: andrei.cojocaru@craiova.unyouth.ro, până pe 1 martie, ora 23:59.
Asociația Tineretul ONU din România  este o organizație neguvernamentală, ale cărei scopuri sunt promovarea, încurajarea valorilor și activităților ONU în rândul tinerilor români. Filiala Craiova a fost înființată cu scopul de a ajuta la promovarea acestor valori prin intermediul evenimentelor și proiectelor pe care le implementează.


CONTACT: 
Ștefania Dobre, 
Director Comunicare,
Asociația Tineretul ONU, filiala Craiova
telefon: 0760 598 754


Share this:

CONVERSATION

0 comentarii:

Sfinții închisorilor

Fericiti cei Prigoniti