Zer0 Discrimare

ÃŽn continuare avem deosebita plăcere să postăm un comunicat de presă, despre un eveniment împotriva discriminării, care se va desfășura sâmbătă 28.02.2015 la ora 14:00 în localitatea Craiova! 

    COMUNICAT DE PRESÄ‚
Eveniment intercultural despre discriminare

AsociaÈ›ia Tineretul ONU – filiala Craiova în parteneriat cu Casa de Cultură Traian Demetrescu, va organiza evenimentul „Zer0 Discriminare”, sâmbătă, 28 februarie, la Casa de Cultură Traian Demetrescu, la ora 14:00 pentru a sărbători Ziua Zero Discriminare. Celebrarea acestei zile reprezintă o oportunitate de a atenÈ›iona despre fenomenul stigmatizării È™i discriminării în România È™i în lume.
InvitaÈ›ii evenimentului sunt din America, Afganistan È™i Uzbekistan. AceÈ™tia vor vorbi despre discriminarea atât din È›ara lor, cât È™i din România. O prezentare excepÈ›ională cu tema “Cum sunt văzuÅ£i musulmanii în Craiova” va evidenÈ›ia propriile experienÈ›e trăite ale unei persoane de origine musulman. Totodată, un tânăr student cu dizabilități va relata modul cum a fost tratat atunci când a susÈ›inut un interviu de angajare, dar È™i faptul cum sunt tratate persoanele cu probleme speciale în general. Scopul activității interculturale este de a informa publicul asupra discriminării rasiale, religioase ÅŸi a persoanelor cu dizabilităţi, dar mai ales soluÈ›ionarea acestei probleme prin intermediul dezbaterilor ce au loc la finalul fiecărei prezentări ÃŽn plus, participanÈ›ii vor conÈ™tientiza importanÈ›a drepturilor fundamentale ale omului în vederea creÈ™terii gradului de toleranţă, egalitate È™i respect. Activitatea se va finaliza cu un filmuleÈ› despre islamism urmat de un discurs Å£inut de către Sandra Bărbulescu cu tema “Islamismul în lumea creÅŸtină”. 
Mai mult, în această perioadă AsociaÈ›ia Tineretul ONU – filiala Craiova desfășoară o campanie de conÅŸtientizare cu privire la combaterea discriminării sub numele „Zer0 Discriminare”. Persoanele care doresc să ia parte la această iniÅ£iativă vor trebui să trimită o poză în care È›in în mână o foaie în care apare mesajul "#Zer0 Discriminare", la adresa de mail: andrei.cojocaru@craiova.unyouth.ro, până pe 1 martie, ora 23:59.
AsociaÈ›ia Tineretul ONU din România  este o organizaÈ›ie neguvernamentală, ale cărei scopuri sunt promovarea, încurajarea valorilor È™i activităților ONU Ã®n rândul tinerilor români. Filiala Craiova a fost înfiinÈ›ată cu scopul de a ajuta la promovarea acestor valori prin intermediul evenimentelor È™i proiectelor pe care le implementează.


CONTACT: 
Ștefania Dobre, 
Director Comunicare,
Asociația Tineretul ONU, filiala Craiova
telefon: 0760 598 754


Share this:

CONVERSATION

Sfinții închisorilor

Fericiti cei Prigoniti