Relatia dintre ortodoxie si mass-media

       Mulţi ne-am dat deja seama că televiziunea este cel mai bun mod de a manipula lumea şi de
a o inunda în mediocritatea dorită de marile puteri.Însă,o şi mai mare parte din oameni,dezinteresaţi de adevăr, preocupaţi de deşertăciunile lumii cotidiene, încă iau de bun ceea ce mass-media ne prezintă, devenind roboţeii lor, simple maşinării menite să creadă tot ce le spune aşa-zisul stăpân, să cumpere orice produs prezentat de el, fără a raţionaliza mai întâi, oameni gata să-ţi dea şi în cap dacă 'iţi permiţi neruşinarea' de a le contrazice idolii din televiziune.
            E posibil ca o asemenea putere să nu se amestece şi în probleme mult mai reale, să se mărginească doar la bani, să nu urce mai sus pe treapta puterii? Nu. Mass-media se vrea dumnezeul acestei lumi ; iar pentru asta, ce e de făcut? Trebuie să îl scoată pe adevăratul Dumnezeu din lume, din conştiinţa noastră. Trebuie sa distrugă sfânta ortodoxie. De-a lungul vremurilor, au fost multe încercări de a scoate ortodoxia din conştiinţa universală, însa fără vreo reuşită. Au constatat că, cu cât mor mai mulţi pentru Hristos cel Adevarat, pentru singura Sfanta, Sobornicească şi Apostolească Biserică Ortodoxă, cu atât mai mulţi se nasc pentru Hristos. S-au lovit de Piatra Unghiulara despre care ne-au vorbit proorocii. Suntem mulţi care chiar prin martiri am ajuns la ortodoxie. Acum însă, diavolul s-a prins de greseala şi a învăţat o nouă metodă, care, din păcate, dă roade. Duhul satanist nu se mai manifestă direct, pe faţa, ci frumos ambalat, ambalat în tot ce ne place, ambalat strălucitor, profitând de sensibilitatile oamenilor. De asemenea, distrugând ce înseamnă ortodoxia. Nu mai luptă contra bisericii ca instituţie, vor să pară chiar credincioşi, promovând unele emisiuni cu cine ştie ce minuni facute de nu stiu ce sfânt. Dar au distrus ortodoxia! Nu religia, ci esenţa... au distrus duhul ortodoxiei ,păstrând' litera ' ca să nu putem observa. Prea puţini oameni mai sunt ortodocşi cu adevarat, ne-am făcut din Dumnezeu un idol, după cum zicea şi părintele Marcel de la manastirea Oaşa.O încercare reuşită de tulburare a liniştii unei întregi Mânăstiri? Faci un sfant faimos. Ah, par aşa buni minunaţii noştri oameni din televiziune,nu? Ne arată ei minuni ale pr. Arsenie Boca, fac propaganda, hai,toată lumea acolo.. Sunt "credincioşi " că fac asta, nu? Nu! Ce e asta? Ce e toată propaganda asta de minuni?! Asta ne e ortodoxia? Minunile? Dacă ne luam după minuni, mai bine mergem la budişti, hinduişti, acolo sunt "minuni" într-una (diavolesti,se intelege). Se duc oamenii la mormantul lui Arsenie,ca la vrajitor. 
         De curând, am mers şi eu cu familia la manastirea Prislop. Am vazut şi auzit lucruri la care nu stiu dacă să râd sau să plâng... Oameni care mergeau la mormant şi nici măcar nu ştiau cum îl cheamă pe cel pentru care stau câte 3 ore la coadă (sau mai mult)! Culmea e că la slujbă nu ar sta nici 30 min o mare parte din ei. Merg aşa... ca proştii.. ca aşa le zice televiziunea. Simple turme de oi menite să-şi asculte stăpânii
 Dacă mai mergi 5 minute de la mormantul parintelui Boca, dai de peştera Sfantului Ioan. Ştiţi cum e acolo? Vă zic eu,..E goool! De ce? E tot sfânt...toti sfinţii fac minuni.. dar, el nu e promovat de mass-media. Mda. Ce le pasă? Dacă televiziunea nu zice nimic, nu-i bun, nu merită să acorzi importanţa. Sunt sute de sfinţi în ţara noastră (Pr.Iustin Pârvu,Pr Ghoerghe Calciu,pr Ilie Lacatuşu, Valeriu Gafencu, Mircea Vulcănescu.. etc),dar doar cei promovaţi se bucură de atenţie. Prost zis se bucură... Norocul oamenilor e că sfinţii sunt prea buni pentru a le face vreun rău. Însa la mormântul unui sfânt, nu te duci că vrei sa treci bacul. Nu te duci că te-ai certat cu iubita. Nu te duci că vrei o masina noua şi n-ai bani. Nu, nu, nu! Te duci pentru a-l slăvii pe sfânt, pentru a-i mulţumi că se roagă în cer pentru noi, pentru a-l lauda pentru viaţa sa sfantă, pentru iubirea ce i-a purtat-o lui Dumnezeu. Adevaraţii creştini ,de accea merg, adevaraţi creştini merg cu evlavie, cu iubire, cu respect la mormantul sfinţilor noştri.

Din păcate ,liniştea pe care dorim să o simţim la o mânăstire ,nu mai exista la Prislop...
Articol realizat de Sandra Ioana

Share this:

CONVERSATION

0 comentarii:

Sfinții închisorilor

Fericiti cei Prigoniti