Ce înseamnă muzică bună ?

     Eu nu sunt un muzician , sunt doar o ascultatoare de muzica buna . Ce inseamna muzica buna ? asta e una din intrebarile pe care le aud cel mai des cand este vorba despre arta . Bineinteles , fiecare o sa spuna ca muzica buna este ori muzica underground ori genul de muzica pe care il asculta el . Eu consider ca muzica buna este aceea care te face sa te simti un om bun .
     Atunci cand ascult o piesa sunt atenta in primul rand la vibratia pe care mi-o aduce sound-ul , de aceea ascult jazz . Multi ar zice ca sunt superficiala , ca judec cartea dupa coperta , ascultand sunetul inaintea textului . Nu consider ca sunt superficiala ! Inainte de a intelege un text al unei piese toti suntem atrasi de soundul ei sau mai bine zis de feelingul pe care acesta il aduce .
     Deci , care este treaba cu muzica buna si muzica mai putin buna?
     Unii , mai speciali spun ca muzica mai putin buna este muzica comerciala , muzica de pe radio . De ce ? Pentru ca o promoveaza non valori , pentru ca este eclipsata de clipuri mult prea colorate sau pentru ca pur si simplu o ascilta toti .
     Cu toate astea cunt melodii de pe radio cu care ne trezim in minte , poate se intampla asta pentru ca le auzim prea des , dar daca pretindem ca nu ascultam muzica comertiala inseamna ca neascultand piesele respective des , dar trezindu-ne ca le stim , inseamna ca atunci cand le-am am auzit ne-a creat un sentiment placult.
     Deci intreb inca o data ,ce inseamna muzica buna ?
     Personal , prefer soundul inteligen , asta este al doilea element de care tin cont in analiza unei piese . Din nou , vorbesc despre inteligenta sunetului referindu-ma la muzica fara versuri.
     Eu imi petec timpul liber scriind , ca sa pot scrie bine uneori ascult un instrumental bun , unul care ma inspira sa creez frumos . Consider ca o piesa buna are textul inspirit de sound ... Textul singur poate fi o creatie frumoasa , sensibila , artisticaetca dar ramane un text , o poezie , un poem , insa soundul vine si aduce vibratia , care , facand o paranteza si legandu-ma putin de tematica blogului , este precum un har divin . Asta este special la muzica , faptul ca ne inalta in sentimente.
     As putea spune , privind dintr-o alta perspectiva , ca muzica buna este cea care te face sa fii un om mai bun , un om pozitiv . Muzica ce  te motiveaza , ce este alaturi de tine in noptile in care nu ai somn si te gandesti la el , la ea , la viitor , la problem , la tine.
     In concluzie , muzica buna este subiectiva , iar bunatatea vine din noi .

Iulia Popa / http://iuliafloriana.wordpress.com/

Share this:

CONVERSATION

0 comentarii:

Sfinții închisorilor

Fericiti cei Prigoniti